U sjajnoj formi
26

Sarri znatno popravio odnos s Ronaldom: On je šampion i želimo mu pomoći

K. H.
Maurizio Sarri (desno) i Cristiano Ronaldo (lijevo) (Foto: AFP)
Maurizio Sarri (desno) i Cristiano Ronaldo (lijevo) (Foto: AFP)
Trener Juventusa Maurizio Sarri oduševljen je igrama Cristiana Ronalda nakon što je ovaj Portugalac proradio u ovoj sezoni i postao glavni igrač Stare dame.
Ronaldo se na početku Sarrijeve ere u Juventusu često nalazio na udaru italijanske javnosti zbog neučitkovite igre u prvom dijelu, ali kako se približavaju najvažnije utakmice sezone, tako i Ronaldo sve bolje igra i trenutno se čini da je ovaj dvojac pronašao zajedničku riječ.

Sarri je u jednom trenutku čak i ušao u sukob s Ronaldom, u vrijeme dok je Portugalac bio povrijeđen. Portugalac je izlazio iz igre i bio je nezadovoljan formom i statusom, ali vremenom je došao na svoj nivo i čini se da između njega i Sarrija više nema negativne energije.

"Cristiano je u sjajnom fizičkom i mentalnom stanju, nastavlja igrati u impresivnom tempu i ima izvanredne vještine. Pazi na detalje i to ga čini fizički veoma dobrim, on je šampion i želimo mu pomoći da osvojio šestu Zlatnu loptu. Takvo nešto bi čitav klub učinilo sretnim", kazao je Sarri.

Trener Juventusa se nakon toga osvrnuo na naredni meč protiv Napolija te je rekao da njegov tim ne smije potcijeniti ovaj tim. Također, rekao je da će taj meč biti poseban za njega iz razloga što je ranije bio trener Napolitanaca.