Klub ga ništa ne pita
2

Sarri proživljava Conteovu sudbinu: Nisam znao ništa o transferu Pulišića

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri kazao je da nije znao ništa o transferu Christiana Pulišića u redove Plavaca i da je za taj dogovor saznao tek kada je on sklopljen.

Christian Pulišić (20) je postao novi igrač Chelseaja, a Borussia Dortmund je na ime tog transfera inkasirala 64 miliona eura. Krilni napadač nije se uspio dogovoriti s Milionerima u vezi s novim ugovorom te je pronađeno najbolje rješenje za obje strane, a to je prodaja u Chelsea.

Nakon remija Chelseaja i Southamptona (0:0) mediji su pitali Sarrija o transferu igrača koji će tek naredne sezone obući dres Plavaca, a on je rekao da nije znao ništa o dovođenju ovog Amerikanca. To znači da čelnici Chelseaja ni s novim trenerom nisu promijenili transfer politiku, odnosno da sami na svoju ruku biraju pojačanja. Upravo zbog toga klub je bio u žestokoj svađi s Antoniom Conteom koji je prošle sezone dobio otkaz.

"Nisam ništa znao o transferu Pulišića, klub me pitao za mišljenje i ono je bilo pozitivno, a nakon toga sam saznao da je dogovor napravljen. Nisam znao ništa više od toga", kazao je Sarri nakon meča protiv Southamptona.

Sarri je nakon toga rekao da se ne bavi transferima, već utakmicama te da se nada kako povreda Williana, koji je u prvom poluvremenu izašao protiv Southamptona, nije teže prirode.

"Ne bavim se transferima i stvarima na tržištu, moram misliti o utakmicama koje igram svaka tri dana. Svoje mišljenje mogu reći samo ljudima u klubu. Veoma je teško govoriti o dogovoru s Pulišićem, čelnici znaju moje mišljenje, a nadam se i vjerujem da Willianova povreda nije teže prirode", istakao je bivši trener Napolija.

Chelsea se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premiershipa sa 44 osvojena boda, tri više od Arsenala koji je na petom mjestu i deset manje od prvoplasiranog Liverpoola.