Pred početak sezone
26

Sarri prezadovoljan igračkim kadrom: Hazard je sretan što ostaje, Kovačić je idealan za nas

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Novi trener Chelseaja Maurizio Sarri smatra da je Eden Hazard sretan što je ostao u klubu, a istakao je da je zadovoljan igračkim kadrom.

Chelsea je prošlu sezonu završio na petom mjestu i ostao je bez plasmana u Ligu prvaka, zbog čega je otišao trener Conte, a na njegovo mjesto stigao je bivši trener Napolija i jedan od najboljih u Italiji - Maurizio Sarri.

On je na konferenciji za medije pred prvi meč u sezoni objasnio zbog čega je jedan od najboljih golmana lige Thibaut Courtois napustio klub.

"Situacija u vezi Courtoisa je bila jasna. On je želio u Real, bilo je i nekih privatnih razloga tu, a mi smo doveli mladog golmana, jednog od najboljih u Evropi. Ipak, trenutno on nije na nivou Courtoisa, ali vjerujem da će brzo napredovati", izjavio je Sarri.

Nakon toga, talijanski stručnjak odgovorio je na pitanje u vezi sudbine Edena Hazarda, a kazao je da mu Belgijanac nije spomenuo transfer.

"Hazard je s nama, razgovarali smo tri ili četiri puta i nijednom nije bilo pomena o transferu. Mislim da je sretan što ostaje", istakao je trener Chelseaja, pa nastavio:

"Kovačić ima karakteristike koje su sjajne za Chelsea, tehnički je potkovan, može da igra između linija i to je jako važno za nas. Kad je riječ o drugim igračima, zadovoljan sam kadrom koji imam. Neki igrači moraju otići na posudbu, volim imati 23 ili 24 igrača, plus tri ili četiri mlada. Ne više od toga", kazao je Sarri.

Chelsea će prvi meč u Premiershipu igrati protiv Huddersfielda od 16:00 sati.