Italijanski stručnjak
0

Sarri: Pogriješio sam odlaskom iz Chelseaja, bio sam blizu Rome

D. B.
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Lazija Maurizio Sarri je u razgovoru za Sportitaliju govorio o svojoj karijeri u posljednjih nekoliko godina koje se vežu za Napoli, Chelsea i Juventus, a riješio je i neke dileme.

Dok je bio trener Juventusa, pojavila se priča da se Sarri gotovo potukao s potpredsjednikom kluba Pavelom Nedvedom nakon utakmice protiv Udinesea.

"Ne, to nije istina. Bilo je razgovora nakon utakmice, nije mi se svidjela činjenica što je tim odustao nakon što je praktično osvojio prvenstvo. Ne sviđaju mi se takvi stavovi, jer isključivanje i novo uključivanje nije lagano. Tim je morao davati sve od sebe do kraja sezone i potom biti što spremniji za Ligu prvaka. Odigrali smo mnogo utakmica u 50 dana, a isključivanje je za mene bila greška", izjavio je Sarri.

Otkrio je u kojem klubu mu je bilo najljepše.

"Najviše sam se zabavljao u Napoliju, a potom u posljednjih nekoliko mjeseci u Chelseaju", kazao je italijanski stručnjak.

Napoli se borio s Juventusom u sezoni 2017/2018., ali je Stara dama na kraju osvojila titulu pobjedom u pretposljednjoj utakmici. Tada se pričalo da je Napoli izgubio Scudetto "u hotelu", jer su igrači otišli na spavanje kasno. Potom je uslijedio poraz od Fiorentine i gubitak titule.

"Još uvijek se osjećam tako, svi koji igraju nogomet znaju na šta sam mislio. Na tome možete graditi kako hoćete. Stvarnost je da je tim vidio tračak nade. Svako zna na šta sam mislio kada sam otišao u svoju sobu, vidio sam igrače kako plaču na stepenicama. Došlo je do žestoke reakcije, kao da je san nestao nakon nekoliko upitnih epizoda", rekao je Sarri.

On je sada trener Lazija, ali se ranije povezivao s Romom.

"Nikada nisam razgovarao s predstavnicima Rome direktno. Moji agenti tvrde da sam bio blizu", otkrio je Sarri.

Zbog odlaska iz Chelseaja se pokajao.

"U Chelseaju sam napravio veliku grešku, želio sam se vratiti u Italiju po svaku cijenu. Marina Granovskaia me 'kamenovala' zbog napuštanja Cheleaja, ali sam imao želju da se vratim u Italiju. Chelsea je veliki klub, u narednim godinama je doveo mnoge mlade igrače koji odgovaraju mom stilu. Imao sam specifičnu godinu u kojoj Roman Abramovič nije mogao doći u Englesku, imali smo vlasnika koji nije bio prisutan. Bilo je teško, sve je bilo u Marininim rukama i imala je hiljadu problema da riješi. Kasnije su došli Timo Werner, Kai Havertz, Mason Mount, Hakim Ziyech, igrači koji su odgovarali mom stilu igre", završio je Sarri.