Opet ga pohvalio
110

Sarri o Pjaniću: Pokazao se kao vrhunski igrač, a slobodne udarce dogovara s Ronaldom

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Juventusa Maurizio Sarri na konferenciji za medije uoči gostovanja Stare dame kod Leccea biranim riječima govorio je o bh. veznjaku Miralemu Pjaniću o kojem je opet imao najbolje moguće mišljenje.

Pjanić se ove sezone afirmisao u jednog od najvažnijih igrača Juventusa, a pod vodstvom novog trenera dobio je puno važniju napadačku ulogu i prema onome što je do sada pokazao, u potpunosti je opravdao povjerenje trenera torinskog kluba.

Sarri je uoči gostovanja kod Leccea odgovorio na nekoliko pitanja o Pjaniću, a također je istakao i na koji način se bira izvođač slobodnih udaraca s obzirom na to da Juventus u svom timu ima nekoliko izuzetnih šutera.

U konkurenciji su uvijek Pjanić, Ronaldo i Dybala, mada Argentinac većinom šutira s desne strane, dok s lijeve izbor pada na Pjanića ili Ronalda.

"Pjanić mi se oduvijek sviđao, radi se o veoma kvalitetnom igraču. Moram reći da je dobro odgovorio na neke nove stvari koje sam tražio od njega, a uz to nije promijenio način na koji on igra, pa slobodno mogu reći da se pokazao kao vrhunski igrač. Što se tiče slobodnih udaraca, Ronaldo i Pjanić će se na terenu i između sebe dogovoriti ko će biti izvođač i to je isključivo njihova odluka", otkrio je Sarri.

Juventus trenutno ima 22 osvojena boda u Seriji A i nalazi se na prvom mjestu, dok je Inter na drugom mjestu i na svom kontu ima 21 osvojen bod.