Italijanski stručnjak
72

Sarri o mogućem odlasku u Saudijsku Arabiju: Smije li se pušiti tamo?

N. M.
Sarri je veliki ovisnik o nikotinu (Foto: Twitter)
Sarri je veliki ovisnik o nikotinu (Foto: Twitter)
Poznati italijanski nogometni stručnjak Maurizio Sarri (64) na zanimljiv način je komentarisao svoj mogući odlazak u Saudijsku Arabiju.

Sarri je posljednje dvije i po godine trener rimskog Lazija, ali sve više se govori o njegovoj smjeni zbog užasnog početka sezone.

Brojni evropski treneri dobijaju ponude iz Saudijske Arabije u posljednjih godinu dana, a o tome je govorio i Sarri.

Odmah ga je interesovalo da li je tamo zabranjeno pušenje s obzirom na stroge zakone.

"Saudijska Arabija? Može li se tamo pušiti?", pitao je Sarri, a nakon potvrdnog odgovora, koji je dobio od novinara, poručio je: "Onda ćemo vidjeti".

Još je komentarisao i period proveden u Chelseaju, priznavši da je napuštanje Premiershipa i povratak u Italiju bilo greška.

"U Chelseaju mi je bilo izazovno uroniti u netipičan klub, bez sportskog direktora, gdje niti jedan trener ne može izdržati više od dvije godine. No, u posljednjih nekoliko mjeseci uživao sam i bio sam u krivu kada sam želio otići, ne toliko iz Chelseaja koliko iz Premiershipa, gdje je jedinstvena ljepota raditi. Povratak u Italiju bio je greška", priznao je Sarri.

Sarriju se trenutno ozbiljno trese stolica u Laziju s kojim je jako loše počeo sezonu u Seriji A. Trenutno su Nebeskoplavi tek deseti na tabeli sa 17 osvojenih bodova.