Razočarenje
18

Sarri o Juventusovoj tituli: Trebali smo ranije na spavanje, Scudetto je izgubljen u hotelu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Napolija Maurizio Sarri kazao je da njegova ekipa nije izgubila titulu na terenu, već u hotelu, one večeri kada je Juventus u posljednjim minutama preokrenuo protiv Intera, što je bio ključni korak ka sedmoj uzastopnoj tituli.

Sarri je rekao da je njegov tim čak 14 puta u posljednjih 16 kola igrao poslije Juventusa i da je svaki put otežavajuća okolnost bila to što je Stara dama upisivala pobjede.

"Trebalo je ranije da odemo na spavanje. Tim je pretrpio psihološki udarac zbog načina na koji je ta utakmica dobijena. Razočaran sam jer smo titulu izgubili u hotelu, a ne na terenu. Moramo biti mentalno jači, a manje osjetljivi, ali mora i Serija A načiniti pomak. U posljednjih 16 kola smo imali termine poslije Juventusovih čak 14 puta. Kako je Juve dobio većinu tih mečeva, to nam je bila otežavajuća okolnost", rekao je Sarri.

Nakon toga, on je istakao da ne može reći da je Juventus najbolja ekipa i da je zaslužio titulu, jer, kako kaže, nije ih dovoljno gledao.

"Ne mogu da kažem da je Juventus najbolja ekipa i da je zaslužio titulu, jer ih nisam dovoljno gledao. Ali su svakako najmoćniji, u svakom pogledu", rekao je Sarri, a nakon toga je rekao svoje planove za budućnost.

"Veoma volim grad i navijače i to osjećanje se nikada neće promijeniti, bez obzira na to kako se ova priča završi", završio je trener Napolija.

Tim iz Napulja posljednji meč u sezoni odigrat će na San Paolu protiv Crotonea, dok će Juventus titulu prvaka proslaviti protiv Verone na Allianz stadionu.