Chelsea u krizi
22

Sarri: Ne treba mi plan B, igrat ćemo moj stil nogometa i biti prepoznatljivi

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri susreo se s prvom ozbiljnom krizom rezultata nakon što je ljetos stigao na klupu Plavaca, a u posljednjem meču oni su poraženi od Bournemoutha rezultatom 4:0.

Nakon utakmice engleski mediji objavili su informaciju da je Sarri zaključao igrače u svlačionicu, da je ostao sam s njima - bez svojih pomoćnika, a kaže da ga je zanimalo šta se dešava u njihovim glavama.

"Nakon utakmice protiv Bournemoutha nisam napao igrače, razgovarao sam s njima jer mi je potrebno da razumijem šta se dešava. Rekao sam im da ih ne mogu motivisati jer postoji mentalni problem. Sigurno je da nešto radimo loše, prije svega stručni štab, ali sve je to dio moga posla i to je ono što želimo promijeniti", rekao je Sarri.

Novinare je zanimalo da li Sarri ima "plan B" u igri, odnosno da li je spreman promijeniti način igranja u trenucima kada njegov tim ima rezultatski zaostatak.

"Zašto bi koristili plan B? Želim da sprovedemo plan A, da popravimo ono što ne valja i da igrači sprovedu moju zamisao. Ako ne bude išlo, morat ćemo promijeniti nešto. Već 10 godina svi znaju kako igra Barcelona jer taj klub gradi svoj stil, a želim da moj također bude prepoznatljiv", istakao je Sarri.

Chelsea je porazom od Bournemoutha izgubio četvrtu poziciju i trenutno imaju isto bodova kao i Arsenal. Liverpool i Manchester City su ubjedljivo na vrhu, a Tottenham je na trećoj poziciji.

"Teže je nego što sam zamišljao, iznad nas su tri tima u kojima su treneri duži niz godina u klubu", rekao je trener Chelseaja.

Što se tiče igrača, Sarri je rekao da Hazard mora naučiti igrati timski, dok će Higuain biti od koristi ukoliko fizički napreduje.

"Hazard je navikao da igra kao individua, a sada sarađuje sa saigračima. Mora se promijeniti i nije mu lagano, tehnički je odličan igrač, ali mora više raditi taktički. Higuain nije fizički spreman jer je imao problema s leđima, on također mora napredovati i ukoliko to učini, bit će nam od koristi", istakao je Sarri.

Chelsea u sljedećem kolu igra domaći susret protiv Huddersfielda, a meč je na rasporedu u subotu od 16:00 sati.