Razočaran odlukom
7

Sarri: Ne razumijem zbog čega ne možemo igrati u ponedjeljak

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri nije zadovoljan zbog činjenice da je njegov klub meč 6. kola engleskog Premiershipa protiv West Hama igrao u nedjelju zbog činjenice da su samo tri dana ranije gostovali kod PAOK-a u Grčkoj gdje su igrali susret u okviru Evropske lige.

Sarri je kazao kako bi talijanski klubovi sigurno dobili dopuštenje da svoj naredni meč nakon obaveza u Evropi igraju u nedjelju, što u Premiershipu, nije slučaj.

"Nije mi jasno zbog čega nam ne daju da igramo u ponedjeljak. U Italiji je to najnormalnija stvar. Dobro, jasno mi je da je to nemoguće pred kraj sezone, u aprilu ili maju, ali trenutno ne vidim nikakav razlog za to", istakao je Sarri.

Njegov Chelsea je protiv West Hama osvojio jedan bod, što znači da se nakon šestog kola nalaze na drugoj poziciji s istim brojem bodova kao Manchester Cityj, a obje ekipe imaju dva boda manje od prvoplasiranog Liverpoola.

Upravo je Liverpool sljedeći protivnik Chelseaja, a prema riječima Sarrija, ekipa Jurgena Kloppa je puno ispred Plavaca i njegovoj ekipi će biti potrebno vrijeme da dođu na njihov nivo.

"Oni su trenutno korak ispred nas. Imali su puno duže pripreme i izgledaju odlično. Chelseaju će trebati vremena da dođe na njihov nivo", kazao je Sarri.

Trener Chelseaja u potpunosi je promijenio stil igranja kluba sa Stamford Bridgea, a nakon Mourinha i Contea koji preferiraju defanzivac stil igranja, njegov dolazak pokazao se kao osvježenje za jedan od najuspješnijih engleskih klubova u posljednjih 15 godina.