Sigurnih 3:0
5

Sarri nakon prve pobjede u Premiershipu: Predsezona tek počinje, moramo ubrzati stvari

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri bio je zadovoljan pobjedom njegove ekipe protiv Huddersfielda u meču 1. kola engleskog Premiershipa, ali je rekao da to nije bio plod dobre takičke organizacije već kvalitet individualca.

Chelsea je s uvjerljivih 3:0 pobijedio u prvom kolu, a Sarri je nakon meča pohvalio karakter igrača te je istakao da predsezona za Plavce tek sada počinje.

"Nisam u potpunosti zadovoljan jer smo pobijedili zahvaljujući individualnom kvalitetu, a ne takičkoj organizaciji. Meč je na momente bio dosadan i ružan, bio je fizički dosta težak, ali su momci sve prevazišli sjajnim karakterom koji su pokazali. Neki igrači su stigli prije sedam dana, neki čak i prije tri, tako da predsezona tek sada počinje i moramo ubrzati stvari", kazao je Sarri, pa nastavio:

"Doveli smo sjajnog golmana umjesto također sjajnog čuvara mreže. Smatram da Courtoisa nije trebalo držati protiv njegove volje, Kovačić je spreman da eksplodira, Jorginho također, ali što se tiče transfer roka, postoji mali žal, no uvijek je tako", smatra trener Chelseaja.

Na pitanje novinara da li će se odazvati na poziv novog trenera Napolija Carla Ancelottija da odu na večeru, Sarri je rekao da će rado to učiniti. Također, komentarisao je izjave predsjednika Napolija.

"Rado ću se odazvati ukoliko me Ancelotti pozove. Večera s njim će biti izvrsna, jer on sigurno zna neke odlične restorane. Što se tiče De Laurentisa, očigledno je da mu nedostajem", kazao je Sarri.

Chelsea će u sljedećem kolu na svom Stamford Bridgeu igrati protiv Arsenala.