Trener Juventusa
9

Sarri: Mogu ja pričati sa Dybalom koliko god hoću, ali se ne pitam ništa o transferima igrača

E. B.
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Maurizio Sarri izjavio je kako se klub mora riješiti šestorice igrača, te da se on ne pita ništa kada su transferi u pitanju.

Sarri se obratio novinarima nakon poraza na International Champions Cupu od Atletico Madrida (2:1).

"Zaista se nekada zapanjim kada čitam šta piše u novinama. Stalno spominjete kako Sarri odlučuje o tome ko ide, ko dolazi... Jeste li pogledali sastav Juventusa? Da li znate da se mi moramo riješiti šestorice igrača koje ne možemo prijaviti za Ligu prvaka? O tome ne pišete, pa kada neko ode to predstavljate kao neku ludost. Ovih 20 dana do kraja prijelaznog roka će biti izuzetno teški jer možemo doći u situaciju da izostavimo sa spiska igrača za Ligu prvaka neke koji su veoma kvalitetni", rekao je Sarri.

Novinare je zanimalo da li će Paulo Dybala napustiti ekipu, s obzirom da su bili aktuelni pregovori sa Manchester Unitedom i Tottenhamom.

"Dybalu sam vidio samo na dva treninga, tako da ne mogu govoriti o tome kako se on uklapa u moj sistem igre. Pitanje je može li on igrati 'lažnu devetku', a ja mislim da može. No, mogu ja pričati sa njim koliko god hoću, ali moje mišljenje o njemu nije nimalo bitno. Moramo prodati šestoricu igrača i to je to, hoće li Dybala biti među njima stvarno ne znam niti je to pitanje za mene", rekao je Sarri.