Opisao "izdaju"
1

Sarri: Majka je bila ljuta što sam prihvatio Juventusovu ponudu

N. K.
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Juventusov trener Maurizio Sarri (60) rekao je kako nije dobio podršku svoje majke kada je prihvatio posao na klupi torinskog kluba budući da ona navija za Fiorentinu, protiv koje će Stara dama igrati danas od 15:00 sati.

U italijanskim medijima je čak bilo i glasina kako mu je zaprijetila da neće pričati s njim ako prihvati posao trenera aktuelnog prvaka Italije.

"Uopšte nije bila sretna, da to blago kažemo. Moja baba je živjela pola kilometra od stadiona Artemio Franchi pa je cijela moja porodica navijala za Fiorentinu, osim mene koji sam navijao za Napoli. Imam mnogo sjećanja tog stadiona, ali je nažalost jedino kojeg se sjećam ono najskorije, pošto sam tamo izgubio Scudetto. Moram to što prije zamijeniti ljepšom uspomenom", rekao je Sarri.

Podsjetimo, italijanski stručnjak je time mislio na poraz od 3:0 prošle godine kada je Napoli bio veoma blizu osvajanje titule u Italiji.

Inače, Sarri je rođen u Napulju jer je njegov otac tamo radio u tom trenutku, a iako se kasnije preslio u Toscanu, ljubav prema timu sa San Paola ostala i dalje.