Ostaje u Chelseaju
6

Sarri demantovao priče o odlasku u Romu: Naravno da se ne vraćam u Seriju A

Klix.ba
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Maurizio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Trener Chelseaja Maurizio Sarri odbacio je špekulacije da će od sljedeće sezone sjesti na klupu Rome te je rekao kako je njegova budućnost u londonskom klubu.

Plavci su osigurali prolaz u osminu finala Evropske lige nakon pobjede protiv Malmoa u uzvratnom meču rezultatom 3:0, a glavni cilj kluba u ovoj sezoni jeste upravo osvajanje ovog takmičenja i plasman u Ligu prvaka s obzirom na to da će veoma teško kroz Premiership doći do jedne od prve četiri pozicije.

Sarrija su engleski novinari odmah nakon utakmice protiv Malmoa pitali o eventualnom odlasku u Romu, a on je odbacio tu mogućnost rekavši kako svoju budućnost vidi u Chelseaju.

"Naravno da se ne vraćam u Seriju A, imam ugovor s Chelseajem i naredne sezone tako da je nemoguće imati bilo šta s Romom. Čak sam pročitao i nešto o večeri s Francom Baldinijem, ali mislim da je on u Južnoj Africi tako da je veoma teško večerati s njim", kategorično je Sarri odbacio špekulacije o odlasku i sastanku s bivšim direktorom Rome.

Trener londonskog kluba rekao je da njegovoj ekipi nedostaje više samopouzdanja koje je ključ za dobru igru.

"Zabrinut sam zbog prvih 30 minuta, ali samo u napadačkom dijelu. Ne možemo igrati nogomet bez samopouzdanja, posebno sada kada smo u teškom trenutku zbog problema s navijačima. Normalno je da tim poslije toga ima probleme sa samopouzdanjem, a nama je ono potrebno da bismo igrali napadački nogomet. Ako želimo kontrolu, ako želimo posjed i da loptu dodajemo brzo, onda nam treba samopouzdanje", kazao je Sarri.

Chelsea u nedjelju očekuje finale engleskog Liga kupa protiv Manchester Cityja u kojem će imati savršenu priliku da im se osvete za nedavni poraz od 6:0.