Oglasio se na Instagramu
13

Sarkastični Mourinho protiv pauze: Sedmica sjajnog nogometa na sigurnom

H. H.
Portugalac je u posljednje vrijeme veoma aktivan na Instagramu (Foto:Screenshot)
Portugalac je u posljednje vrijeme veoma aktivan na Instagramu (Foto:Screenshot)
Otkad je zakoračio u svijet Instagrama José Mourinho neprestano privlači pažnju medija. Najnovijom publikacijom na briljantan i sarkastičan način dao je svoje mišljenje o reprezentativnoj pauzi tokom pandemije koronavirusa.

Trener Tottenhama na sebi svojstven način pokušao je približiti sav rizik tokom utakmica reprezentacija, u kojima igrači prelaze hiljade kilometara i u kontaktu su sa mnogim drugim osobama.

Mouriho nije bio previše suptilan u svojim riječima i jasno je pokazao neslaganje s reprezentativnim obavezama koje su već izazvale nekoliko novih infekcija na Covid-19.

Njegov status bio je inspirisan pozitivnim testom hrvatskog defanzivca Domagoja Vide koji je igrao protiv Turske, a na poluvremenu je saznao da ima koronavirus i fotografijom s treninga Južne Koreje koja je kružila društvenim mrežama, a na kojoj se vidi kako muškarac trči atletskom stazom dok azijska reprezentacija trenira.

"Nevjerovatna nogometna sedmica. Sjajne emocije na utakmicama reprezentacija, nevjerovatne prijateljske utakmice i potpuna sigurnost. Rezultati Covid testova stižu nakon odigranih utakmica, slučajni prolaznici koji trče dok se održavaju treninzi timova i još mnogo toga", napisao je Mourinho koji je dodao da je tokom sedmice imao samo šest igrača na raspolaganju na treninzima Tottenhama.

Pijetlove u subotu čeka važna ligaška utakmica protiv Manchester Cityja. Igrači kao što su Eric Dier, Harry Winks ili Harry Kane pridružit će se svojim saigračima tek u četvrtak, dva dana prije utakmice, jer sutra će nastupiti za Englesku protiv Islanda.