Debitovao protiv SAD
65

Sarić: Ovo je put kojim trebamo dalje ići, čast je igrati za reprezentaciju

Klix.ba
Elvis Sarić (Foto: Nogometni savez BiH)
Elvis Sarić (Foto: Nogometni savez BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama za drugi prijateljski susret, a izabranici Roberta Prosinečkog u noći sa srijede na četvrtak igrat će protiv Meksika.

Na sinoć održanom treningu naše reprezentacije na terenu Univerziteta San Antonio, nogometaši koji su imali veću minutažu na utakmici sa selekcijom SAD-a su radili laganijim tempom. Ostali reprezentativci su odradili trening u punom kapacitetu.

Jedan od igrača koji je protiv SAD-a debitovao za našu „A“ reprezentaciju Elvis Sarić kazao je da je neopisiv osjećaj igrati za reprezentaciju.

"Bila je to dobra i otvorena utakmica sa obje strane. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili u svlačionici i možemo biti zadovoljni kako smo odigrali. Ovo je put kojim trebamo dalje ići. Meni je posebna čast što sam imao priliku da debitujem za reprezentaciju. Neopisiv je osjećaj kada izađete na teren u dresu sa državnim grbom", kazao je Sarić.

Stručni štab je zadovoljan onim što su igrači pokazali u dosadasnjem periodu, uključujući i dane provedene na pripremama u Zenici. Poseban akcenat rada je na tehničko-taktičkom dijelu i osvježavanju ekipe za naredni meč protiv Meksika.