Klasa i elegancija
15

Šarapova izgleda fantastično nakon poroda prije sedam mjeseci, prvi put je govorila o ulozi majke

H. H.
Marija Šarapova (Foto: Instagram)
Marija Šarapova (Foto: Instagram)
Nekadašnja ruska teniserka Marija Šarapova (35) objavila je fotografije na Twitteru, kojima je samo sedam mjeseci nakon poroda demonstirala zadivljujuću figuru i govorila je o tome kako je uloga majke promijenila.

Ruskinja je zablistala u crnoj haljini, te je po ko zna koji put pokazala klasu i eleganciju

"Kaput, koji može da bude i mala crna haljina. "Catherine Deneuve iz 1960-ih upoznaje Monclera", napisala je.

Šarapova uživa u ulozi majke, a nedavno je za portal "New Beauty" govorila o tome.

"Uloga majke mora da dođe u određenom trenutku u životu. Osjećala sam se spremno i da kažem istinu, to je nešto o čemu sam oduvijek sanjala. Sa svojom majkom uvijek sam imala i danas imam odličan odnos. Veoma smo bliske i dijelimo mnogo toga. Željela sam da imam dijete da bih mogla da podijelim svoja iskustva s njim", rekla je Šarapova, koja je 15. jula 2022. godine na svijet donijela dečaka, kojem su ona i njen muž, britanski biznismen Aleksandar Gilks dali ime Teodor.

"Uzbuđena sam kada ga vidim kako raste i učim nove stvari. Svaki dan je novi dan, uvijek ima šta da se nauči i to je veliki izazov. Čak mi to djeluje i sa sportskog aspekta zahtjevno, jer me drži na zemlji svaki dan", izjavila je Šarapova, koja se osvrnula na ulogu majke.

"On je dijete za primjer. Često razgovaram sa njim i molim se da ima miran dan. Srećom, veoma je dobar, moram da kažem, imala sam sreće. Također, kada ga dojim uvijek sam gladna, osjećam da uvijek moram da jedem i ova stvar me intrigira. Ovo je bila najbrža godina mog života, proletjela je za tren oka.Uzbuđena sam zbog ove faze svog života, osjećam se kao da provodim prve mejsece i vidim da je sve u redu. Radoznala sam da shvatim kako će se moj život odvijati u budućnosti. Između posla i porodice važno je pronaći pravi balans, kaže Šarapova.

Ruska petostruka Grand Slam šampionka povukla se iz tenisa 2020. godine. Iako je tokom svoje karijere takmičila pod ruskom zastavom - i jedina je Ruskinja koja je osvojila Grend Slem u karijeri - Šarapova živi u Sjedinjenim Američkim Državama otkako je došla u zemlju kao tenisko čudo.

Karijeru je okončala u 32. godini, a kao razlog povlačenja je njena dugogodišnja borba s hroničnom povredom desnog ramena, što ju je sprečavalo da igra na visokom nivou, ali i to što joj tenis više nije bio primaran.

Wimbledon je osvojila 2004. godine sa svega 17 godina, a dvije godine kasnije osvojila je i US Open. Australian Open Šarapova je osvojila 2008. godine, a 2012. i 2014. osvajala je Roland Garros. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je srebrenu medalju.