Premijer liga BiH, 18. kolo
0

Sarajevu samo bod u Srebreniku, Jović podnio ostavku

Piše: N. J.
Utakmica Čelik-Leotar
Nogometaši Sarajeva osvojili su, u okviru 18. kola, samo bod na gostovanju kod Gradine, koja je posljednjeplasirani tim u Premijer ligi BiH. Bodove su u Zenici podijelili i Čelik i Leotar.

Favorizovani tim Sarajeva gostovao je u Srebreniku kod fenjeraša Gradine. Pobjeda se ekipi sa Koševa nametala kao imperativ, budući da su sa gradskim rivalom Željezničarom u utrci za šampionsku titulu. Ipak, susret u Srebreniku završen je bez golova, te Sarajevo nije uspjelo "preskočiti" tim sa Grbavice na čelu tabele. Plavi sada imaju bod više i susret manje, budući da se sutra s početkom u 18 sati na Grbavici sastaju sa ekipom Zvijezde.

Šef stručnog štaba Sarajeva Dragan Jović nakon loše partije svoga tima podnio je neopozivu ostavku odmah po završetku susreta.

U Zenici, na meču Čelik - Leotar, Filipović je doveo goste iz Trebinja u vodstvo u 11. minuti, a 12 minuta kasnije poravnao je Dedić. Rezultatom 1:1 završen je prvi dio igre. U nastavku susreta promjene nije bilo te su Čelik i Leotar osvojili po bod.

U ranijem terminu danas Velež je u Prijedoru savladao Rudar 2:3, a sutra je na rasporedu preostalih pet mečeva 18. kola Premijer lige BiH.