Bez golova na Bilinom Polju
0

Sarajevu bod u Zenici

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Nogometaši Sarajeva odigrali su bez golova protiv Čelika na Bilinom Polju, u okviru 23. kola Premijer lige BiH. Bilo je prečki i stativa, ali mreže su ostale netaknute. Susret je odigran pred oko 9.000 gledalaca, a sudio je Mirko Buljan iz Mostara.

Domaćini su imali blagu terensku inicijativu u prvih 45 minuta, ali to im nije puno značilo, budući da su obje ekipe u prvom dijelu susreta više čuvale svoj gol nego što su se odlučivali za napad.

Ipak, Čelik je mogao do vodstva u 44. minuti kad je šutirao Kapetan, no, ispriječila se stativa Alaimovog gola.

U drugi dio Zeničani su ušli dosta ofanzivnije, opet bez rezultata. Sarajevo je potom sredinom drugog dijela uspostavilo ravnotežu, a bordo igrači su čak pogodili i prečku, ali se rezultat nije mijenjao.

Bilo je uzbudljivo i pred kraj susreta. Igrač Zeničana Isaković je u 82. minuti pogodio prečku, a Hadžić je u 87. imao izglednu priliku za Sarajevo, no lopta je otišla pored gola.

Posljednju priliku na utakmici imali su igrači Sarajeva, u 93. minuti, Hamzagićev šut odbranio je golman Zeničana Bilobrk. Hadžić je natrčao na odbijenu loptu, šutirao, ali je lopta završila u spoljnjem dijelu mreže.

Sarajevo je ovim remijem prešlo na treće mjesto s 38 bodova, dok se Čelik izjednačio s Travnikom na devetom mjestu sa 29 bodova.