Nogomet
25

Sarajevu 5.000 KM kazne zbog bakljade na Koševu i Otoci

Klix.ba
Navijači FK Sarajevo na Otoci (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači FK Sarajevo na Otoci (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na sjednici održanoj danas u Sarajevu rješavala je disciplinska pitanja za peto i šesto kolo Premijer lige BiH. Najgore je prošao FK Sarajevo.

FK Sarajevo kažnjeno je novčanom kaznom u iznosu od 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava navijača Bordo timana utakmici protiv Čelika u petom kolu.

Zbog pirotehnike u utakmici protiv Mladosti kažnjen je i banjalučki Borac sa 1.000 KM. Željezničar će zbog bakljade u utakmici protiv Radnika morati platiti kaznu u iznosu 2.000 KM.

U susretu Zrinjskog i Željezničara u šestom kolu navijači su također bacali predmete i baklje na teren te će kasa ovog mostarskog kluba biti "lakša" za 3.000 KM.

Sarajevo je ponovo kažnjeno zbog pirotehnike Hordi zla na stadionu Otoka tokom utakmice protiv Olimpica. Za ovu kaznu morat će izdvojiti 2.000 KM.

Igrač Rudara iz Prijedora Marinko Rastoka isključen je u susretu sa Čelikom te mu je izrečena zabrana igranja tri utakmice.

Sličnu sudbinu doživio je i igrač Viteza Slavko Brekalo koji je isključen u utakmici protiv Slavije. Njemu je izrečena kazna zabrane igranja dvije utakmice.