Čekaju se tereni
256

Sarajevski i mostarski derbiji odgođeni za proljeće!

D. P.
Bakljada Hordi zla na sjevernoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" (Foto: Klix.ba)
Bakljada Hordi zla na sjevernoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" (Foto: Klix.ba)
Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odgodit će dva velika gradska derbija za proljetni dio sezone, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Kako se utakmice igraju na zamjenskim terenima, tako ni "gušt" derbija ne bi bio jednak, a posebno se to odnosi na prisustvo navijača jer je gostujućim pristalicama zabranjen dolazak na gostovanja koja se igraju na zamjenskim terenima.

Već neko vrijeme postavlja se pitanje da li će se dva velika gradska derbija igrati na zamjenskim stadionima, no danas će i to biti ozvaničeno.

Iz Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH potvrdili su za Klix.ba da će mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog te sarajevski između Sarajeva i Željezničara biti odgođeni za proljeće.

Između ostalog, razlog za odluku nije samo to što gostujućim navijačima ne bi bilo dozvoljeno prisustvo utakmicama. Razlog je i sigurnosne prirode, odnosno pripadnici MUP-ova imali bi delikatniji zadatak osigurati bezbjednost ukoliko bi u jedan grad dolazile dvije navijačke grupe iz istog mjesta u isto vrijeme.

Duel Veleža i Zrinjskog trebao je biti odigran u 17. kolu Premijer lige na stadionu u Gabeli, no prolongiran je za proljeće.

Kolo nakon toga zakazan je sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara i taj duel se trebao igrati na Bilinom Polju. No, gledatelji najveće utakmice u BiH morat će sačekati do proljeća, ali će u tom meču tribine biti ispunjene jer će se susret igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase pred prisustvom navijača oba kluba.