Nogomet
266

Sarajevski derbi: Na sjevernoj tribini stadiona Grbavica uništene 803 stolice

Piše: O. T.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Tokom 108. sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva održanog na stadionu Grbavica protekle subote na sjevernoj tribini stadiona uništene su 803 stolice, potvrđeno je iz tabora Plavih za Klix.ba.
Zapisnik načinjene štete proteklog ponedjeljka pravili su predstavnici Željezničara i MUP-a KS zajedno sa predstavnikom Sarajeva kako bi uviđaj bio relevantan.

Kako je ranije pisano, štetu će platiti FK Sarajevo pošto su sarajevski rivali napravili takav dogovor da štetu plaća tim čiji su navijači napravili problem.

Jedna stolica na sjevernoj tribini prema cijeni firme Alma-Ras d.o.o., koja je sponzorirala izgradnju tih stolica, vrijedi 11,52 KM. U ovu cijenu nije uračunata ugradnja stolica tako da je za sada sigurno da će šteta za stolice iznositi minimalno 9250,56 KM.

Navijači FK Sarajevo dobili su ukupno 1670 ulaznica za protekli sarajevski derbi i sve ulaznice bile su raspodate.

Iz Željezničara još uvijek nisu objavili ukupan iznos štete pošto čekaju da MUP KS pošalje konačan uviđaj, a šteta nije načinjena samo lomljenjem i uništavanjem stolica.

Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar




Pored stolica, uništena su dvoja vrata na sanitarnim čvorovima, više ograda koje su izvaljene iz betona, ulazna kapija i nekoliko reklama.

Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar


Dakle, minimalan iznos koji će FK Sarajevo platiti za načinjenu štetu iznosi 9250,56 KM, a ovo je cifra samo za stolice bez uračunatog troška za ugradnju stolica, kao i cifra bez iznosa za preostali dio načinjene štete.