Nakon dugih 260 dana
137

Sarajevo znakovitom porukom najavilo povratak na Koševo, evo kako teren danas izgleda

S. G.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Iz Fudbalskog kluba Sarajevo na društvenim mrežama zagolicali su maštu svojih navijača simboličnom porukom sata koji otkucava, što bi trebalo simbolizovati njihov konačni povratak na stadion Koševo.

Reporteri portala Klix javljaju kako je teren u izvrsnom stanju, a u našoj fotogaleriji i videu pogledajte kako travnata podloga izgleda danas.

Zanimljivo je da u komentarima ispod objave mnogi navijači Bordo tima pozivaju na bojkot utakmica na Koševu zbog neslaganja sa Upravom kluba od koje traže ostavke.

Sarajevo je posljednju utakmicu na stadionu Asim Ferhatović Hase odigralo još 6. augusta prošle godine protiv Posušja nakon čega je počela rekonstrukcija terena.

Dakle, od tog dana do nedjelje kada je na rasporedu utakmica sa Tuzlom City prošlo je tačno 260 dana.

Bordo tim je zbog toga bio primoran domaće mečeve igrati van glavnog grada BiH, pa su tako bili domaćini na stadionu Mladosti Doboj Kakanj, na Bilinom polju u Zenici, kao i na stadionu Rođeni u Mostaru.

Proces renoviranja terena našeg najvećeg stadiona se zbog nepredviđenih okolnosti neplanirano odužio, pa se njegova rekonstrukcija tek sada privodi kraju.

Bordo tim bi tako u nedjelju trebao Tuzlu City ugostiti na Koševu nakon više od osam mjeseci odsusva.

Taj susret će početi od 18 sati, a direktan prijenos će biti emitovan na kanalu Moja TV.

Povratak na matični stadion Sarajevu bi trebao mnogo značiti u borbu za plasman u Evropu naredne sezone koja nakon pobjede u Trebinju za vikend izgleda realnije nego prije.

Tim Mirze Varešanovića trenutno je šesti sa 39 bodova i do kraja će sa gradskim rivalom Željezničarom, te Veležom, Borcem i Širokom voditi veliku borbu za plasman na euroscenu.