Finale Kupa BiH
778

Sarajevo ubjedljivo slavilo protiv Širokog Brijega i stiglo na prag osvajanja duple krune

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva slavili su u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega rezultatom 3:0.

Sarajevo je zaigralo otvoreno od prve minute i povelo je na samom otvaranju susreta na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Anel Hebibović se u 10. minuti sjajno ubacio po desnoj strani i po zemlji pronašao Amara Rahmanovića koji je rutinski pospremio loptu u mrežu za 1:0.

I nakon vodećeg pogotka redale su se prilike pred golom gostiju. Golu Luke Bilobrka opasno su zaprijetili Rahmanović i Mersudin Ahmetović, ali se rezultat na semaforu promijenio tek u finišu prvog poluvremena.

U 40. minuti Rifet Kapić je sjajno predriblao Bernarda Matića i iskosa sa desne strane matirao Bilobrka za 2:0.

U drugom poluvremenu nakon samo dvije minute igre Rahmanović se našao u stopostotnoj šansi, ali je u situaciji jedan na jedan pogodio dobro postavljenog Bilobrka.

Širokobriježani su najbolju priliku imali u 69. minuti kada je Stipo Marković ubacio sa lijeve strane, a Stipe Jurić šutira glavom preko gola.

Do kraja susreta gosti su pokušavali stići do pogotka koji bi im mnogo značio pred revanš, dok se Bordo tim koncentrisao na kontranapade iz kojih su pokušavali stići do trećeg pogotka.

Do kraja susreta Bordo tim je uspio realizovati jednu kontru u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena i u 90+3. minuti Nihad Mujakić je pogodio za konačnih 3:0, te će Sarajevo u revanš susretu koji se igra 15. maja na Pecari (17 sati) imati ogromnu prednost.