Prijateljski susret
155

Sarajevo u završnici utakmice izborilo neriješeno protiv TSC-a iz Bačke Topole

N. K.
Detalj s utakmice u Sloveniji (Foto: FK Sarajevo)
Detalj s utakmice u Sloveniji (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaši Sarajeva i TSC-a iz Bačke Topole odigrali su neriješeno u Sloveniji u novoj prijateljskoj utakmici koju je Bordo tim odigrao u sklopu priprema za narednu sezonu u Premijer ligi BiH.
Ekipa iz Srbije je bolje otvorila utakmicu i nakon velike prilike u šestoj minuti kada je Dizdarević sjajno odbranio, malo kasnije su došli i u vodstvo. Mirčevski je pogodio nakon asistencije Stanojevića.

Sarajevo je bilo rastčano, ali imalo i velikih problema na sredini terena gdje su pravili dosta grešaka. Prvu veliku priliku imali su nakon pola sata igre kada je Bursać odlično odbranio šut Čatakovića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Iako je Bordo tim bio aktivniju na početku drugog poluvremena, TSC je mogao udvostručiti vodstvo kada je Vukić iz dobre situacije šutirao glavom pored gola.

Uslijedio je veliki broj izmjena na obje strane, a Bordo tim je do zasluženog izjednačenja došao u 77. minuti. Suljić je bio siguran iz penala nakon što je prethodno dosuđen penal poslije prekršaja nad Čirjakom.

TSC je minut kasnije imao novu dobru priliku za pobjedu kada je Jovanović izašao sam na golmana Sarajeva, ali je šutirao pored gola pa je ostalo konačnih 1:1.