Arsenijević donio radost
0

Sarajevo u zadnjim sekundama savladalo Čelik

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nogometaši "Sarajeva" su u zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige BiH večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu do pobjede protiv zeničkog "Čelika" došli bukvalno u posljednjim trenucima susreta. Gol za 1:0 postigao je Arsenijević na dodavanje Kojaševića.

Prvu šansu je imao bordo tim već u 5. minuti, šutirao je Džakmić, no Bilobrk je odbranio uz pomoć stative. Nakon početne inicijative "Sarajeva", Zeničani su prije 20. minute uspostavili ravnotežu, pa se igra sredinom prvog poluvremena odvijala na sredini terena. Gosti su pokušavali ugroziti Hamzićev gol, odnosno stvoriti šansu za pogodak dubinskim loptama. Sve što su uspjeli napraviti bile su dvije polušanse.

Nova ozbiljnija prilika za "Sarajevo" bila je u 24. minuti, no Avdić je zakasnio na asistenciju Arsenijevića. Do 35. minute "Sarajevo" je stvorilo još dvije šanse, ali ih Arsenijević i Hamzagić nisu iskoristili. Najizgledniju, stopostotnu šansu pred sam kraj poluvremena propustio je Suljić.

Treba istaći da je sudija Dragan Skakić u prvih 45 minuta pokazao šest žutih kartona, posebno se grubo igralo u posljednjih nekoliko minuta prvog poluvremena.

Suljić je i na početku drugog poluvremena imao veliku šansu, ali se spetljao i rezultat je ostao nepromijenjen. "Sarajevo" je nastavilo stvarati šanse, ali bez rezultata. U 68. minuti utakmica je prekinuta. Među najvatrenije navijače "Sarajeva" na sjevernu tribinu neko je izvana ubacio suzavac, pri čemu je lakše povrijeđeno nekoliko navijača.

Igrači su se za kratko bili povukli u svlačionice, ali je utakmica nastavljena za 15-ak minuta.

Rezultat je ostao nepromijenjen do pred sam kraj susreta. Kad su svi već "vidjeli" kiks "Sarajeva" na domaćem terenu, Kojašević je prešao dvojicu igrača i uposlio Arsenijevića koji je preciznim šutem donio veliku radost "Hordama zla". Deset hiljada navijača "Sarajeva" kućama je otišlo slaveći novu pobjedu svog tima.