Premijer liga BiH
4

Sarajevo u sjajnoj formi gostuje Mladosti, Široki na Pecari protiv Krupe

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uzbudljivi meč između Željezničara i Čelika na Grbavici, koji je pripao Plavima, poslužio je kao odlična uvertira za 13. kolo BHT Premijer lige na čijem rasporedu danas imamo pet mečeva.

Željezničar je sinoć na Grbavici rezultatom 3:2 savladao Čelik i tako prekinuo rezultatsku krizu, a meč su obilježila čak dva preokreta. Nadamo se da će i današnji mečevi pružiti mnoštvo iznenađenja kao meč odigran u Sarajevu.

Danas u terminu od 15:30 sati igrat će se četiri utakmice od čega dvije u direktnom TV prijenosu. Okršaj između Mladosti iz Doboja kod Kaknja i Sarajeva moći ćete pratiti na kanalu Moja TV, dok će meč između GOŠK-a i Zrinjskog prenositi BHRT.

Sarajevo je ekipa s najboljom formom u ligi i novom pobjedom želi ostati na prvom mjestu. Tim Husrefa Musemića u meč ulazi s nizom od čak 12 mečeva bez poraza. Interesantno, Sarajevo je posljednji poraz upisalo protiv Atalante kada je na Koševu poraženo rezultatom 8:0.

Mladost se polako budi i u posljednjih šest takmičarskih mečeva ima tri pobjede. Te tri pobjede bile su dovoljne da Mladost pobjegne iz zone za ispadanje i da lakše diše, a sve osim poraza u današnjem meču bio bi ogroman uspjeh.

Korak za Sarajevom želi zadržati ekipa Zrinjskog koja ima tri ligaške pobjede u nizu, ali ekipa Blaža Sliškovića mora biti izuzetno oprezna, jer GOŠK je u prošlom kolu na Grbavici savladao Željezničar.

U terminu od 15:30 sati također se sastaju Sloboda i Zvijezda 09. Tuzlaci imaju niz od tri meča bez pobjede u svim takmičenjima, ali to su mečevi protiv Željezničara, Zrinjskog i Širokog Brijega. Prethodno je tim Zlatana Nalića povezao tri pobjede u svim takmičenjima. Zvijezda je još uvijek bez pobjede i svoju novu šansu potražit će na Tušnju.

U Bijeljini se od 15:30 sati sastaju Radnik i Tuzla City, a oba tima osjećaju pritisak zbog rezultata, jer tim iz Bijeljine ne zna za pobjedu u posljednja četiri takmičarska meča, dok su Tuzlaci u posljednjih pet mečeva upisali samo jednu pobjedu u svim mečevima.

Posljednji meč ovog kola večeras od 18:30 sati igraju Široki Brijeg i Krupa na Pecari. Krupa iza sebe ima čak četiri poraza u nizu što je zabrinjavajući učinak, a Široki je ohrabren pobjedom u osmini finala Kupa BiH nad Slobodom. Širokobriježani u posljednjih pet mečeva, računajući i spomenuti trijumf nad Slobodom ostvaren nakon penala, imaju tri pobjede, remi i poraz.

Raspored utakmica 13. kola:

- petak (5. oktobar 2018.):

Željezničar - Čelik 3:2

- subota (6. oktobar 2018.)

Radnik - Tuzla City (15:30 sati) Mladost - Sarajevo (15:30 sati, Moja TV) GOŠK - Zrinjski (15:30 sati, BHRT) Sloboda - Zvijezda 09 (15:30 sati) Široki - Krupa (18:30 sati)

Tabela:

Rezultati by SofaScore