Sve zbog dugova
326

Sarajevo u problemima pred meč s Posušjem: Još dva igrača ostala bez radnih dozvola

H. H.
Darko Bodul na treningu Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Darko Bodul na treningu Sarajeva (Foto: FK Sarajevo)
Nogometaše Sarajeva sutra očekuje meč 2. kola Premijer lige i gostovanje novom premijerligašu Posušju, a Bordo tim suočen je s novim problemima s obzirom da u kadru za meč neće biti kapitena Krstea Velkoskog i iskusnog Mirka Oremuša.

Naime, njima je istekla radna dozvola, a s obzirom na poreske dugove koje Sarajevo od ranije ima, zbog čega nisu mogli registrovati Darka Lazića i Vicka Ševelja, iz istog razloga trener Goran Sablić neće moći računati ni na dvojac Velkoski - Oremuš.

Ipak, ohrabrujuća vijest za tim s Koševa je da su pravo nastupa stekle novalije Dražen Bagarić i Darko Bodul, te će Sarajevo konačno na raspolaganju imati napadače koji bi mogli riješiti sada već hronični problem neefikasnosti.

U Čitluk su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Kanurić, Dupovac, Pidro, Đokanović, Kurdić, Salčin, Palić, Bešić, Varešanović, Dervišagić, Bodul, Bagarić, Fanimo, Cmiljanić, Sušić, Šabanović, Imamović, Trako i Ramić.

Bordo prvotimci jutros su u TC Butmir obavili posljednji trening pred polazak u Čitluk, gdje će boraviti do sutrašnje utakmice protiv Posušja.

Utakmica se igra na stadionu Mokri Dolac s početkom u 17 sati, a direktan prijenos meča bit će na kanalu Moja TV.