Liga za prvaka
266

Sarajevo u posljednjim sekundama upisalo veliku pobjedu protiv Krupe u gostima

Piše: K. H.
Ekipa Sarajeva savladala je Krupu u meču 8. kola Lige za prvaka BiH na gostujućem terenu, a konačni rezultat na kraju je glasio 3:2 za Bordo klub.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Krupa je u 13. minuti stigla u vodstvo. Strijelac pogotka nakon sjajne asistencije Galešića bio je Lazar Marjanović. Sarajevo je nakon toga pokušalo stići do poravnanja, ali ekipa Husrefa Musemića nije imala pravu ideju kako da probije odbranu domaćih.

Ipak, u 32. minuti Mićo Kuzmanović ostao je sam na desnoj strani i rutinski pogađa za poravnanje rezultata, a do poluvremena Bordo tim stigao je do punog preokreta nakon što je Krste Velkoski bio siguran realizator kaznenog udarca.

Slično kao i u prvom poluvremenu, nastavak susreta bolje su otvorili igrači Krupe, a oni su već u 49. minuti stigli do poravnanja. Strijelac pogotka bio je Vukotić koji je lijepo pogodio s ivice kaznenog prostora.

Nakon toga uslijedio je otvoren nogomet i s jedne i s druge strane, ali nije bilo pogodaka, a najbolju priliku imali su igrači Sarajeva u 90. minuti kada je Hebibović uposlio Velkoskog koji je iz idealne pozicije pogodio prečku.

Kada su svi očekivali kraj meča, Sarajevo je stiglo do velika tri boda. Centaršut s desne strane najbolje je ispratio Kuzmanović koji svojim drugim pogotkom donosi velika tri boda za Bordo tim.