Nogomet
0

Sarajevo u nedjelju igra protiv Iličiveca, Balić zadovoljan dosadašnjim pripremama

Piše: E. B.
(Foto: fksarajevo.ba)
Svoju posljednju pripremnu utakmicu u Antaliji FK Sarajevo će igrati u nedjelju od 15 sati po našem računanju vremena protiv ukrajinskog drugoligaša Iličiveca iz Mariupolja.

Prije posljednje utakmice za ekipu sa Koševa o svojim utiscima sa priprema pričao je defanzivac Saša Balić.

"Otkako smo došli na pripreme u Tursku sve funkcioniše na najvišem mogućem nivou. Ekipa radi sjajno, atmosfera je na zavidnom nivou, svi igrači su kao jedan. Funkcionišemo idealno, stručni štab radi veoma dobar posao, uslovi u hotelu i na terenu su odlični", rekao je Balić koji je zadovoljan prikazanim u prijateljskim duelima.

"Prijateljske utakmice i služe da se ekipa fizički i taktički pripremi. Stručni štab pred svaku utakmicu pred nas stavlja određene zadatke koje moramo odraditi. Generalno, zadovoljan sam svim utakmicama koje smo odigrali jer nije bilo povreda i maksimalno smo odgovorili na zahtjeve našeg trenera", kaže Balić koji jedva čeka nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

"Cijele pripreme smo podredili prvoj utakmici protiv Viteza. Jasno je da je svaka sljedeća utakmica najbitnija. Očekujem da naši navijači prepoznaju važnost utakmice protiv i dođu u što većem broju da nas podrže a ja mogu obećati, bez obzira koji igrači istrče na teren, da ćemo svi dati maksimum. Želimo izboriti Evropu, a moj lični cilj je titula. Svi jedva čekamo početak prvenstva", rekao je Balić.