Nogomet
6

Sarajevo u nedjelju domaćin humanitarnog turnira "Horde zla 2016"

Klix.ba
Bosna i Hercegovina i njen glavni grad Sarajevo će u nedelju 21. februara biti domaćin najvećeg internacionalnog turnira u malom fudbalu. Turnir “Horde Zla 2016” održat će se u Centru Skenderija, u organizaciji Udruženja navijača FK Sarajevo.

"Turnir se igra u čast naših prijatelja koji više nisu s nama, ali i zbog toga što prikupljena sredstva planiramo dati u humanitarne svrhe, jer to je nešto što našu ljubav prema klubu čini još jačom. Nakon brojnih donacija realizovanih do sada, želimo nastaviti s dobrotvornim akcijama i time pokazati da mišljenje javnosti o navijačima polako treba mijenjati i da stereotipe treba potisnuti", saopćeno je iz FK Sarajevo.

Prije velikog finala odigrati će se i revijalna utakmica protiv Rundinih legendi, a nastupit će Hodžić, Smiječanin, Turković, Obuća, Suljagić, Uščuplić Dženan, Uščuplić Ervin, Ferhatović, Naser, Hasančić, Ćimić, Ihtijarević, Koljenović, Karadža, Zukić, Terzić, Mahmutović, Smajo, Duro, Fazlagić i drugi.

Na pomenutom turniru osim mnogo lijepih akcija i golova svi zainteresirani će moći da doniraju krv, čime FK Sarajevo nastavlja akciju koja je sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH pokrenuta krajem prošle godine.