Ko su kandidati?
255

Sarajevo u narednom kolu lige vodi Repuh, s odlukom o novom treneru neće žuriti

Piše: O. T.
Senad Repuh (Foto: Klix.ba)
Senad Repuh (Foto: Klix.ba)
FK Sarajevo će u 2. kolu BHT Premijer lige BiH, prema našim izvorima, voditi Senad Repuh zajedno sa Zijadom Švrakićem, a klub neće žuriti pri donošenju odluke o imenovanju novog trenera.

Sarajevo je sinoć nakon poraza od Zrinjskog (2:1) na Koševu u 1. kolu Premijer lige BiH ostalo bez trenera nakon što je Mehmed Janjoš podnio ostavku, a klub danas usvojio ostavku.

Sarajevo će u 2. kolu naredne subote gostovati Čeliku na Bilinom Polju, a kako saznajemo, u tom meču ekipu će predvoditi aktuelni stručni štab koji je ostao iza Mehmeda Janjoša, a to su Senad Repuh i Zijad Švrakić.

Saznajemo i da će čelnici kluba novog trenera tražiti u osobi koja će, u odnosu na prethodnike, više promovisati fudbalere iz Akademije FK Sarajevo.

Čelnici kluba će u poslijepodnevnim satima održati sastanak na kojem će iznijeti imena potencijalnih kandidata, ali još uvijek nije poznato da li će to biti konačna lista.

Informacije do kojih je došao naš portal kazuju da je u najužem izboru šef omladinskog pogona FK Sarajevo Sanjin Alagić, a razmatrat će se i imena trenera Krupe Slobodana Starčevića i nekadašnjeg trenera Sarajeva Husrefa Musemića.

Izvori blisku klubu upućuju i na imena poput uglednog bh. trenera u Švedskoj Zlatana Nalića, kao i tandema koji je bio blizu klupe Željezničara i Čelika Admira Smajića i Marka Topića.

Želja navijača FK Sarajevo je selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović koji je vodeći Zrinjski u sezoni 2015/16. osvojio Premijer ligu BiH.

Treneri koji su slobodni, a koji bi mogli biti interesantni Bordo klubu su Nedim Jusufbegović i Boris Pavić.