Sjajan meč u Mostaru
118

Sarajevo u fantastičnom meču s osam pogodaka slavilo protiv Veleža i ovjerilo Evropu

S. G.
Ziljkić postigao gol i asistirao (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su današnjom pobjedom rezultatom 5:3 nad Veležom u Mostaru kolo prije kraja prvenstva ovjerili plasman u Evropu naredne sezone.
Gledaoci na stadionu Rođeni, ali i oni pored malih ekrana mogli su uživati u spektakularnoj utakmici sa čak osam pogodaka.

S obzirom na broj šansi mreža jednog i drugog golmana se mogla zatresti i još koji put.

Počelo je kao iz snova za domaće budući da su već nakon četiri minute imali prednost od 1:0. Lopta je došla do Haskića koji se umjesto udarca odlučio da uposli Anđušića koji postiže gol.

Radost Rođenih trajala je svega osam minuta, budući da je Varešanović u 11. minuti stvari vratio na početak.

Sjajni mladi nogometaš Sarajeva izveo je odličan solo prodor, oslobodio se nekoliko čuvara i poentirao u bliži ugao za 1:1 na semaforu stadiona Rođeni.

U 24. minuti viđen je možda i najbolji trenutak meča. Ziljkić se namjestio na desnu nogu i odličnim udarcem lobovao golmana Veleža za potpuni preokret Sarajeva.

Do kraja prvog dijela igre bilo je mnogo prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao.

U 57. minuti novi gol u mreži Veleža. U listu strijelaca se upisao i Oliveira. Brazilac je ubacio loptu u praznu mrežu nakon što je Varešanović pogodio stativu sa distance.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Haskić je sredinom drugog dijela domaćima donio malo nade kada je poentirao nakon što je Dizdarević odbranio udarac Sijamije.

Svega dvije minute kasnije nade Veleža u vodu baca Oliveira koji dolazi do drugog gola nakon što je pogodio glavom poslije ubačaja Ziljkića.

Sjajni brazilski napadač sa bijele tačke par minuta kasnije kruniše svoju sjajnu partiju het trikom. Hadžikića je hladnokrvno poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Sve što su domaći uspjeli do kraja meča je pogodak Sijamije koji je također bio precizan sa 11 metara tri minute prije kraja meča.

Do kraja meča nije više bilo pogodaka i Bordo tim je ovom pobjedom i definitivno izborio Evropu naredne sezone.

Rezultat i strijelci:

FK Velež - FK Sarajevo 3:5 (Anđušić 4', Haskić 74', Sijamija 87'; Varešanović 11', Ziljkić 24', Oliveira 57', 76', 84')

Tabela: