Premijer liga BiH
758

Sarajevo u derbiju kola pobijedilo Zrinjski, Ahmetović postigao hat-trick

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Sarajevo je u derbiju šestog kola Premijer lige BiH na Koševu dočekalo Zrinjski, te je slavilo rezultatom 4:2.

Susret je opravdao očekivanja svih ljubitelja nogometa, viđeno je šest pogodaka i jedan crveni karton, a briljirao je Mersudin Ahmetović koji je postigao tri pogotka.

Domaćin je u vodstvo stigao u 24. minuti kada je Ahmetović pogodio nakon Tatarove asistencije uz svesrdnu pomoć golmana Solde kojem je lopta prošla ispod ruke i ušla u gol.

U 29. minuti gosti su ostali sa igračem manje. Korner je izveo Velkoski, Jakovljević je skrivio penal i dobio žuti karton, no nastavio je s prigovorima i arbitar Dragan Petrović ga je isključio.

Penal je izveo Velkoski, Soldo je odbranio, ali se lopta ponovo odbila do kapitena Sarajeva koji je šalje u mrežu za 2:0.

U 45+4. minuti prvog poluvremena gosti su smanjili zaostatak. Jović je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Bekrića koji pogađa za 2:1.

Odmah na startu drugog poluvremena Sarajevo je povećalo prednost. Tatar je ponovo sjajno uposlio Ahmetovića, a on rutinski rješava situaciju jedna na jedan sa Soldom za 3:1.

Ahmetović je u 61. minuti kompletirao hat-trick. Nakon greške odbrane Zrinjskog ponovo je izašao sam na Soldu i matirao ga za 4:1.

Samo tri minute kasnije Zrinjski je postigao još jedan pogodak s igračem manje. Bekrić je iz kornera kratko dodao do Čirjaka koji ubacuje s lijeve strane, a Bilbija glavom pogađa za 4:2.

Posljednjih 13 minuta susreta igralo se deset na deset nakon što je Velkoski dobio drugi žuti karton, te je morao napustiti teren.

Do kraja susreta rezultat se nije promijenio i Bordo tim je upisao zasluženu pobjedu rezultatom 4:2.