Prvak slavio
208

Sarajevo trijumfom kod Krupe krenulo u odbranu titule: Autogol i penal dovoljni za tri boda

E. B.
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva su u odbranu titule prvaka Bosne i Hercegovine krenuli pobjedom u gostima kod Krupe rezultatom 2:0.

U prvih 25 minuta nismo vidjeli nijedan udarac u okvir gola iako je Sarajevo konstantno napadalo.

U 26. minuti golman domaće ekipe Kolak je konačno imao posla nakon što je Handžić šutirao iz slobodnog udarca, a već u narednom napadu Kolak je još jednom intervenisao nakon udarca Đokanovića sa ivice kaznenog prostora. No, oba puta igrači Sarajeva su šutirali po sredini gola.

To su ujedno bila i jedina dva prava uzbuđenja u prvih 45 minuta.

Odmah na početku drugog poluvremena Sarajevo je stiglo u vodstvo. U 48. minuti Tatar je ubacio s desne strane na Velkoskog koji je bio u duelu sa Mandićem, a lopta se od defanzivca Krupe odbila u mrežu za vodstvo aktuelnog prvaka BiH rezultatom 1:0.

Samo dvije minute kasnije Bordo tim je mogao udvostručiti prednost, no pred golom domaće ekipe nisu se najbolje snašli najprije Jukić, a potom i Tatar.

Golman Sarajeva Kovačević se u 66. minuti suočio s prvim šutem na utakmici u okvir njegovog gola kada je sa 25 metara šutirao Dujaković, ali je mladi čuvar mreže Bordo tima bio siguran.

U 69. minuti dosuđen je penal za Sarajevo. Velkoski je ubacio loptu sa desne strane, Handžić je šutirao glavom, lopta je pogodila Makitana, a arbitar Musa je procijenio da je defanzivca Krupe ona pogodila u ruku.

Musa je pokazao na bijelu tačku, a Makitanu dao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu.

Tatar je dvije minute kasnije rutinski realizovao najstrožiju kaznu za 2:0.

Do kraja susreta domaći igrači su imali najbolju priliku u 90. minuti za počasni pogodak kada je Andrejić sa tridesetak metara pogodio stativu.

Nogometaši Sarajeva su rutinski s igračem više mirno priveli kraju susret i upisali prva tri boda u novoj sezoni.