Liga za prvaka
170

Sarajevo treći put zaredom remiziralo kod kuće, Krupa odnijela bod sa Koševa

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo je remiziralo i treću utakmicu zaredom kod kuće u Ligi za prvaka, a nakon Radnika i Zrinjskog bod sa Koševa u petom kolu odnijela je i Krupa (1:1).

U prvom poluvremenu Sarajevo je imalo terensku inicijativu, ali nijednom nije ugrozilo Kutićev gol.

Početkom drugog poluvremena dosuđen je penal za domaćina, a siguran realizator bio je Ahmetović u 50. minuti. Napadač Bordo tima je poslao Kutića u jednu, aloptu u drugu stranu.

Pet minuta kasnije Krupa je došla do izjednačenja. Mirković je šutirao, a Pavlović izbacio loptu u korner. Nakon ubačaja iz ugla Vukotić je prebacio loptu do Koljića koji najprije pogađa Hodžića, a potom nakon odbijene lopte šalje loptu u mrežu za 1:1. Odbrana Sarajeva je katastrofalno bila postavljena kod ovog prekida.

Mersudin Ahmetović je mogao ponovo dovesti Sarajevo u vodstvo u 59. miuti ali se obrukao. Nakon Crnkićevog šuta Kutić je loše reagovao i odbio loptu u soj peterac, a napadač Sarajeva je glavom prebacio potpuno prazan gol.

U narednom napadu zaprijetio je Hebibovića, ali Kutić je odbranio njegov udarac.

Gosti su mogli doći i do preokreta u 64. minuti, ali je Pavlović maestralno izvadio loptu iz rašlji nakon Dujakovićevog šuta.

Do kraja susreta još jednom je zaprijetio Crnkić u 73. minuti ali je sa desetak metara šutirao pored gola.

U posljednjih pet minuta rezervista Amer Beki je dva puta opasno zaprijetio. Najprije je u 85. minuti sa desetak metara šutirao preko gola, a potom je u 89. minuti glavom iz peterca pogodio stativu.

Sarajevo je posljednji put slavilo na Koševu 11. marta u pretposljednjem kolu prvog dijela prvenstva protiv Širokog Brijega (2:0). Osim remija sa Radnikom, Zrinjskim i Krupom, na Koševu je neporažena ostala i Mladost (1:1) u prvom polufinalnom susretu Kupa BiH.