Premijer liga BiH
6

Sarajevo teškom mukom i majstorijom Ahmetovića savladalo ekipu Tuzla Cityja

N. K.
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom 1:0 te su tako osvojili sedmi bod u novoj sezoni.
Utakmica je bila dosta mirna u prvih pola sata, a onda je sijevalo s obje strane. Prvu veliku priliku imao je Ahmetović kada je izašao sam pred Fejzića nakon sjajne asistencije Tatara. Ipak, golman gostiju je odbranio njegov pokušaj.

Ubrzo je uzvratila Tuzla budući da je Badji pogodio stativu u 34. minuti. Već u narednom napadu Sarajevo je povelo. Rahmanović je upisao asistenciju, a Ahmetović slabijom lijevom nogom fantastično pogađa same rašlje gostujućeg gola i dovodi Sarajevo u vodstvo.

Prije odlaska na odmor gosti su propustili još dvije velike šanse. Prvo je Ubiparip bio sam ispred Kovačevića, ali je golman Sarajeva odbrani njegov udarac. Tri minute kasnije Kojić je izašao sam ispred Kovačevića, ali golman Sarajeva mu je fantastično odbranio udarac, da bi nakon toga Badji imao ogromnu priliku nakon asistencije Rugaševića, no šutirao je pored gola.

Izabranici Zlatana Nalića u nastavku meča su krenuli na sve ili ništa te su bili daleko bolji protivnik. Kontrolisali su igru, imali terensku inicijativu, ali su prvobitno izostale velike šanse kakve su imali u prvom poluvremenu.

Bordo tim je pokušavao iz kontri, a iz jedne takve veliku šansu je propustio Velskoski nakon dodavanja Tatara. Do kraja meča Tuzla je krenula još jače i zaista je pravo čudo šta su sve ispromašivali danas na Koševu. Promjene rezultata na kraju nije bilo pa je Bordo tim slavio važnu pobjedu.

Sarajevo se ovom pobjedom probija na drugo mjesto Premijer lige BiH iza lidera Željezničara koji ima dva boda više. Tuzla je pala na osmo poziciju.

Tabela: