Premijer liga BiH
11

Sarajevo se želi revanširati Radniku, derbi kola u Mostaru

Piše: E. B.
Nogometaši Sarajeva dočekuju Radnik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva dočekuju Radnik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnjim utakmicama počinje 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipe koje su se sastale u prvom kolu danas će odmjeriti ponovo snage, ali na drugim terenima.

Lider prvenstva, ekipa Sarajeva, dočekat će Radnik. Bijeljinci su u prvom kolu iskoristili to što je Husref Musemić odmarao skoro sve prvotimce, te je zabilježio pobjedu rezultatom 2:1. Bordo tim će imati veliki motiv da im se revanšira i učinit će sve da upiše i četvrtu uzastopnu pobjedu u bh. eliti.

Derbi susret će se igrati u Mostaru gdje će Zrinjski dočekati Slobodu. Plemići igraju sve bolje nakon veoma lošeg starta i veliki su favoriti u ovom duelu.

Tuzla City je domaćin Širokom Brijegu, dok će Zvijezda 09 ugostiti Mladost. Čelik će odmjeriti snage sa Krupom, sa kojom je igrao i posljednji meč u šesnaestini finala Kupa BiH, u kojoj su gosti slavili rezultatom 2:1.

U jedinom meču koji se igra u nedjelju Željezničar će ugostiti GOŠK kojeg od kraja prošlog kola ne vodi Feđa Dudić. Plavi se moraju iskupiti pred svojim navijačima za veoma slabo izdanje na Grbavici u prošlom kolu protiv Slobode.

Parovi 12. kola:

subota:

Čelik - Krupa (16:00) Tuzla City - Široki Brijeg (16:00) Zvijezda 09 - Mladost (16:00) Zrinjski . Sloboda (16:00) Sarajevo - radnik (20:00)

nedjelja:

Željezničar - GOŠK (19:00)