Premijer liga BiH
86

Sarajevo se provuklo na Pecari i remiziralo sa Širokim Brijegom

N. K.
Nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva podijelili su bodove na Pecari u zaostaloj utakmici četvrtog kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno bez pogodaka.
Prvu veliku šansu na utakmici imao je Handžić u 15. minuti, ali mu je golman Zlomislić dobro odbranio. Isti akteri su bili u fokusu i četiri minute kasnije. Ovaj put Zlomislić je pogriješio, ali to Handžić nije iskoristio.

Potom se i Široki probudio, a pet minuta prije odlaska na odmor imali su najbolju priliku na meču do tada. Franjić je promašio nakon što je šutirao glavom sa samo tri metra.

Krenuli su domaći žestoko u nastavku meča i vrlo brzo su imali dvije fantastične prilike. Prvo je Hrkać za nekoliko centimetara bio neprecizan, a onda je Jurić očajno šutirao iz dobre pozicije.

Redale su se prilike pred golom Bordo tima, ali je Kovačević bio raspoložen i zaustavljao je sve napade domaćih. U 68. minuti je imao i pomoć stative koja je zaustavila udarac Hrkaća. Da ovo nije noć Širokog potvrdio je i Jović pred sami kraj meča kada je promašio zicer sa samo pet metara i bilo je jasno da se Bordo tim, koji je na ovom meču bio bez nekoliko standardnih prvotimaca, provukao i osvojio bod na Pecari.

Sarajevo je uvećalo prednost na liderskoj poziciji u odnosu na drugoplasirani Željezničar na dva boda, a upravo će dvije najbolje ekipe na startu prvenstva ukrstiti koplja u novom gradskom derbiju na Grbavici, koji se igra u subotu. Široki je u međuvremenu prestigao Radnik i sada je na osmom mjestu Premijer lige BiH.

Tabela: