Premijer liga BiH
15

Sarajevo se protiv slabašne Slobode želi potpuno izdvojiti na vrhu tabele

K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Aktuelni prvak BiH u nogometu, ekipa FK Sarajevo, danas će u Tuzli imati priliku da pobjedom protiv Slobode poveća bodovnu razliku u odnosu na Željezničar na četiri boda i tako se prvi put ove sezone izdvoji na vrhu tabele Premijer lige BiH.

Željezničar je u derbiju 14. kola Premijer lige BiH doživio poraz u Mostaru od Zrinjskog rezultatom 2:1, pa će Sarajevo eventualnom pobjedom protiv Slobode otići na četiri boda razlike u odnosu na gradskog rivala i prvi put ove sezone imat će opipljivu prednost kao lider bh. prvenstva.

Sarajevo je u prošlom kolu pobijedilo Čelik na svom terenu rezultatom 2:0, a prije toga remizirali su protiv Zrinjskog u Mostaru, pa se može reći da u dobroj formi dočekuju gostovanje u Tuzli. S druge strane, Tuzlaci ove sezone imaju mnogo administracijskih problema, igrači već mjesecima nisu dobili plate i pitanje je u kakvom psihičkom stanju će dočekati ovaj važan duel.

Trener tuzlanske ekipe Milenko Bošnjaković istakao je da će njegovi igrači bez obzira na sve dati svoj maksimum u meču protiv Sarajeva i da će pokušati doći do bodova, što je opet prioritet za ovaj klub s obzirom na to da se nalaze samo jedan bod od Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je u zoni ispadanja.

Posljednji duel na Tušnju između ove dvije ekipe pripao je Slobodi rezultatom 2:1, a prije toga je Bordo tim upisao tri uzastopn pobjede. Prvi meč koji je odigran na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu pripao je ekipi Husrefa Musemića rezultatom 3:0.

U drugom meču današnjeg programa, a ujedno i posljednjem meču 14. kola Premijer lige BiH, sasataju se Borac i Tuzla City. Borac u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, što se posebno vidjelo protiv Željezničara kojeg su u Banjoj Luci pobijedili rezultatom 3:0, a potvrda dobre forme stigla je u gostima protiv Zvijezde gdje su upisali sigurnu pobjedu rezultatom 0:2.

S druge strane, Tuzla City je u prošlom kolu doživjela težak poraz od Radnika na svom terenu rezultatom 3:0, pa će Elvir Baljić morati tražiti dobar rezultat u Banjoj Luci ukoliko želi zadržati svoje mjesto na klupi ovog tuzlanskog kluba.

Svi rezultati 14. kola i raspored:

Mladost - Zvijezda 09 1:0 Čelik - Velež 0:2 Zrinjski - Željezničar 2:1 Radnik - Široki Brijeg 0:0 Sloboda Sarajevo (14:30 sati) Borac - Tuzla City (16:00 sati)