8. kolo
25

Sarajevo se pobjedom protiv Zvijezde 09 želi vratiti na vrh Premijer lige BiH

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Preostale dvije utakmice 8. kola Premijer lige BiH u nogometu odigrat će se danas s početkom u 19:30 sati. Sarajevo će na svom terenu dočekati Zvijezdu 09, dok će Široki Brijeg na Pecari igrati protiv Tuzla Cityja.

Sarajevo će nakon poraza u gradskom derbiju protiv Željezničara imati ekspresnu priliku da se vrati na vrh tabele Premijer lige s obzirom na to da su Plavi remizirali u Mostaru protiv Veleža, a svjestan razlike u kvalitetu između dvije ekipe uoči samog meča je i strateg Bordo tima Husref Musemić.

On je rekao da iz ovog meča očekuje isključivo pobjedu i tri boda, a dodao je da su igrači zaboravili nedavni poraz od Željezničara.

"Ovo je utakmica u kojoj želimo upisati pobjedu i osvojiti tri boda. Kvalitetnija smo ekipa, igramo na domaćem terenu, a Zvijezda je promijenila trenera i stanje na tabeli govori o njihovom kvalitetu. Sigurno je da nećemo lako doći do pobjede, svjesni smo uloge favorita i nadamo se pobjedi", rekao je Musemić koji je potom otkrio da Hodžić i Dupovac odavno treniraju s ekipom, a da se treninzima priključio i Rahmanović.

S druge strane, Zvijezda 09 se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli sa samo tri osvojena boda i još uvijek su bez pobjede u ovoj sezoni.

Susret na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" igra se sa početkom u 19:30 sati.

Izuzetno zanimljiv meč u istom terminu će odigrati Široki Brijeg i Tuzla City. Azmir Husić vjerovatno s velikim zadovoljstvom prati igre svoje ekipe već u drugoj sezoni nakon ulaska u Premijer ligu BiH, a Tuzlaci nakon sedam odigranih kola imaju 14 bodova, baš kao i Sarajevo, i s eventualnom pobjedom na Pecari bi napravili paklenu najavu za derbi protiv Bordo tima u narednom kolu.

Široki Brijeg je možda i najveće razočarenje u ovoj sezoni, a oni su osvojili samo sedam bodova iz sedam odigranih kola. Posljednja tri meča Široki Brijeg je odigrao bez pobjednika.