Wwin liga BiH
147

Sarajevo savladalo Igman i trećom pobjedom u nizu najavilo derbi sa Željezničarom

N. K.
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 25. kolu Wwin lige BiH ekipu Igmana rezultatom 3:2 te su tako potvrdili dobru formu upisavši treći uzastopni trijumf.
Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu veliku priliku na susretu imalo je Sarajevo kada je malo pored stative šutirao Buljubašić. Četiri minute kasnije dosuđen je penal za Sarajevo nakon što je Hamzić faulirao Kyeremeha, a siguran s bijele tačke bio je Čataković.

Igralo se potom uglavnom između dva šesnaesterca, a onda je Igman izjednačio iz kontre. Denković je dobro prošao po lijevoj strani pa uposlio Hebibovića koji silovito pogađa s 20-ak metara.

Ipak, u završnici prvog poluvremena Sarajevo je postiglo nova dva gola. Prvo je Čataković silovito šutirao i matirao Hamzića, a onda se u strijelce upisao i Beganović nakon asistencije večeras raspoloženog Kyeremeha. Ujedno je 3:1 za Sarajevo bio i rezultat prvog poluvremena.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu Igman je smanjio zaostatak. Prvo je Hebibović pogodio prečku, a onda je sjajni Denković glavom pogodio nakon što je dobro pratio cijelu akciju.

Ritam utakmice je potom znatno opao, a Sarajevo je rutinski privelo utakmicu kraju za nova tri boda na kontu.

Sarajevo je večerašnjom pobjedom prestiglo Slogu i smjestilo se na četvrtu poziciju, dok je Igman na osmom mjestu.

U narednom kolu Sarajevo u gradskom derbiju gostuje Željezničaru, dok će Igman dočekati Posušje.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Igman 3:2 (Čataković 18', 40', Beganović 43' - Hebibović 31', Denković 50')

Tabela: