Kup BiH, četvrtfinale
0

Sarajevo samo 2:2 protiv Širokog Brijega

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Nogometaši Sarajeva nisu uspjeli savladati Široki Brijeg u prvoj utakmici četvrtine finala Kupa BiH, koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. Utakmica je završena rezultatom 2:2.

Gosti su nakon odlične akcije došli u vodstvo preko Šilića u 23. minuti. Imali su potom još nekoliko prilika, ali ih nisu uspjeli iskoristiti. Ali, zato jeste Sarajevo. Nakon kornera i centaršuta Hamzagića, Arsenijević, koji je ostao sam na penalu, glavom pogađa mrežu Širokog i poravnava na 1:1.

Do potpunog preokreta nogometaši Sarajeva došli su u 42. minuti, nakon istrčane kontre. Kojašević se potom u protivničkom 16-ercu oslobodio svog čuvara te pogodio u glavu Jahovića kojem nije bilo teško da po drugi put zatrese mrežu gostiju. Uz rezultat 2:1 za Sarajevo otišlo se na odmor.

U nastavku se isto igralo prilično otvoreno na obje strane, ali je Široki Brijeg imao više sreće. Nakon centaršuta Zakarića, golman Sarajeva Hodžić je pogriješio, a Wagner glavom pogodio za izjednačenje i konačnih 2:2.

U drugoj utakmici četvrtine finala Kupa BiH koja je bila na rasporedu danas, Zrinjski je u Mostaru sav posao protiv Čelika završio u prvih 45 minuta. Lendrić je na asistenciju Ivankovića poentirao već u sedmoj minuti, a konačnih 2:0 postavio je Salčinović nakon centaršuta Selimovića u 25. minuti.

Kup BiH, prve utakmice četvrtfinala:

Sarajevo - Široki Brijeg 2:2 Zrinjski - Čelik 2:0