Premijer liga BiH
120

Sarajevo sa igračem više savladalo Čelik i preuzelo lidersku poziciju na tabeli

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" savladali Čelik u 13. kolu Premijer lige BiH rezultatom 2:0.

Sarajevo je iskoristilo igrača više s obzirom da je Čelik od 57. minute igrao bez isključenog Perišića, a pogotke za Bordo tim postigli su Rahmanović u 61. i Ahmetović u 85. minuti susreta.

Bordo tim je na ovaj način preuzeo lidersku poziciju, barem privremeno, od Tuzla Cityja.

TOK UTAKMICE:

90+4' - Kraj utakmice. Sarajevo je upisalo pobjedu kojom je osvojilo 27. bod i stiglo na prvo mjesto tabele Premijer lige BiH.

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

85' - GOOOL!!! Mersudin Ahmetović pogađa glavom nakon ubačaja Milanovića iz kornera! Ovim pogotkom pitanje pobjednika je i definitivno riješeno!

79' - Okić lijepo šutira iz prve sa ivice kaznenog prostora, a Kovačević pravi lijepu paradu i odbija loptu u korner.

78' - Nakon pogotka Sarajevo je umrtvilo igru i rutinski čuva prednost. Na Koševu će se igrati još petnaestak minuta sa sudijskom nadoknadom.

61' - GOOOL!!! Sarajevo je povelo!!! Hodžić je ubacio loptu sa desne strane, a Rahmanović iz peterca matira Pavlovića za 1:0!

57' - CRVENI KARTON ZA ČELIK! Marko Perišić je isključen zbog oštrog starta na centru igrališta! Frano Jelić mu je pokazao direktan crveni karton nakon čega su igrači gostujuće ekipe okružili arbitra iz Širokog Brijega, ali srećom nije bilo neželjenih scena. Samo je Mahmutović dobio žuti karton zbog prigovora.

49' - Sjajna kontra Čelika, ali Okić iz odlične situacije šutira visoko preko gola!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Koševu i to STOPOSTOTNOM ŠANSOM ZA SARAJEVO! Tatar je uposlio Ahmetovića koji lijepo prima loptu na prsa, a potom iz voleja sa šest metara šutira pravo u Pavlovića!

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. Uzbudljiv susret na Koševu, ali mreže miruju nakon prvih 45 minuta.

36' - NAJBOLJA PRILIKA NA UTAKMICI ZA ČELIK! Mahmutović je izašao sam na Kovačevića iskosa sa desne strane, ali je golman Sarajeva bio uspješniji i odbranio njegov udarac!

30' - Nakon pola sata igre nekoliko hiljada gledatelja na Koševu mogu biti zadovoljni nogometnom predstavom. Čelik nije došao "parkirati autobus", te smo vidjeli nekoliko dobrih prilika na obje strane. Jedino nedostaju pogoci.

25' - Dvije odlične prilike imalo je Sarajevo u razmaku od 60 sekundi. Najprije je Pavlović sjajno odbranio silovit udarac Gavrića iz slobodnjaka, a potom je Rahmanović u narednom napadu napravio dar-mar kroz odbranu gostiju, ali je šutirao pored gola.

22' - Čelik se nije došao braniti na Koševu, već nekoliko puta su Zeničani napravili nekoliko dobrih prilika pred Kovačevićevim golom.

15' - Sarajevo ima terensku inicijativu, pred Pavlovićevim golom vidjeli smo nekoliko prilika, a najozbiljnije su bile one Tatara i Ahmetovića, no rezultat se nije promijenio.

1' - Susret na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je počeo.

Za Sarajevo od prve minute igraju: Kovačević, Hodžić, Dupovac, Šerbečić, Letić, Đokanović, Gavrić, Rahmanović, Milanović, Tatar i Ahmetović.

Sastav Čelika: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Dedić, Grahovac, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Mahmutović i Okić.