Derbi 12. kola
21

Sarajevo s igračem manje osvojilo bod u gostima kod Zrinjskog

E. B.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
U derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je dočekao Sarajevo, a susret je završen rezultatom 0:0.

Zrinjski je dominirao na početku susreta na stadionu Pod Bijelim brijegom, no Plemići nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti golu Kovačevića.

Prvu veliku priliku na susretu imali su gosti i to u 28. minuti susreta. Nakon lijepe akcije Velkoski je ostavio loptu Ahmetoviću koji šutira iz prve sa 20-ak metara, no pogodio je samo stativu Brkićevog gola.

Nakon pola sata golman gostiju Kovačević je sjajno intervenisao nakon šuta Mandića iz daljine.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo dvije prilike, najprije pred golom Zrinjskog u 38. minuti kada je nakon odlično odigrane akcije Milanović sa deset metara šutirao preko gola, a već u narednom napadu Mandić šutira glavom iz peterca, a Kovačević pokazuje svoje golmanske sposobnosti i čudesnom reakcijom spašava svoj gol.

Odmah na startu drugog poluvremena dobru priliku propustio je Lendrić koji je šutirao preko gola, a u 50. minuti zatresao se i okvir gola Sarajeva. Dosuđen je slobodan udarac na 18 metara, Barbarić je silovito šutirao, Kovačević je već bio savladan, ali je lopta pogodila prečku.

Pet minuta kasnije Kovačević je sjajno intervenisao nakon šuta Čurjurića.

Sarajevo je ostalo sa igračem manje kada je u 65. minuti Hebibović dobio crveni karton zbog prigovora arbitru Gigoviću.

U 74. minuti susreta Sjajnu akciju izveo je Zrinjski, Govedarica je uposlio Lendrića koji je izašao sam na Kovačevića, ali je napadać mostarske ekipe šutirao pored gola.

Do kraja susreta Sarajevo se uspjelo odbraniti i sa igračem manje osvojiti bod.