Premijer liga BiH
131

Sarajevo rutinski savladalo Mladost i stiglo do prve gostujuće pobjede u sezoni

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva pobijedili su u Doboju kod Kaknja u okviru 11. kola Premijer lige BiH ekipu Mladosti rezultatom 3:0 i tako stigli do prvog gostujućeg trijumfa u sezoni.
Bordo tim je sjajno ušao u meč budući da je Milanović već u desetoj minuti sjajno pogodio poslavši loptu u suprotni ugao gola Mladosti.

Ekipa Husrefa Musemića je kontrolisala situaciju na terenu, a Ahmetović je u 33. minuti udovstručio vodstvo te se činilo kako je pitanje pobjednika ovog meča već tada bilo riješeno.

Samo četiri minute kasnije moglo je Sarajevo i do trećeg gola, ali je Abdulahović sjajno odbranio udarac Velkoskog iz penala pa je 0:2 bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku dosta lošija utakmica, a vrijedi istaći da je i Mladost imala nekoliko ozbiljnih prilika da učini utakmicu zanimljiviju, ali im to nije pošlo za nogom. Na kraju je Sarajevo stiglo i do trećeg pogotka efektnim udarcem Rahmanovića iz slobodnog udarca. U posljednjim sekundama utakmice Bajić je dobio i crveni karton pa je Mladost meč završila s deset igrača.

Sarajevo je s današnjom pobjedom prestiglo Tuzlu City te dijeli prvo mjesto s liderom Željezničarom, koji ima bolju gol-razliku od komšija. S druge strane, Mladost je ostala na pretposljednjoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH.

Tabela: