Premijer liga BiH
17

Sarajevo razbilo Posušje sa 6:0 na Koševu, gosti poniženi iako su imali igrača više

E. B.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva su pobijedili Posušje u 23. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ubjedljivim rezultatom 6:0 na stadionu "Asim Ferhatović Hase".
Sarajevo je krenulo napadački od prve minute, a već u 3. je imalo stopostotnu priliku kada je Varešanović izašao sam pred Horkaša, ali je golman Posušja maestralno odbranio šut sa pet metara.

U 20. minuti ponovo je Varešanović bio u prilici nakon ubačaja Bagarića s desne strane, šutirao je glavom, ali je pogodio samo stativu.

Samo četiri minute kasnije bila je "treća sreća" za Varešanovića. Mladi nogometaš Sarajeva je nakon dodavanja Bagarića lijepo pogodio s vrha kaznenog prostora za 1:0.

Samo dvije minute nakon vodstva Sarajevo je ostalo s igračem manje kada je Dupovac kao zadnji igrač počupao i srušio Mašića, a sudija Grbić mu je pokazao direktan crveni karton.

U 29. minuti Varešanović je sjajno probio po desnoj strani, a onda silovitim udarcem pogađa za 2:0.

Več u 36. minuti na semaforu je stajalo 3:0 i pobjednik susreta je odlučen. Avramovski je sjajno asistirao Hebiboviću, a on rutinski pogađa na oduševljenje nekoliko hiljada navijača Bordo tima.

I u drugom poluvremenu Sarajevo je krenulo ofanzivno, a već u 52. minuti je Bordo tim stigao do četvrtog pogotka. Avramovski je ubacio sa lijeve strane, a Lazić pogađa bez problema za 4:0.

Čatković je u 67. minuti pogodio za 5:0. Kapić je sjajno proigrao Avramovskog koji izlazi sam pred Horkaša, ali je bio nesebičan i uposlio Čatakovića kojem nije bilo teško pogoditi prazan gol.

Gosti su se u potpunosti predali, a u 74. minuti Horkaš je i šesti put morao po loptu u svoju mrežu. Čataković je osvojio loptu pred protivničkim golom i asistirao Suljiću koji je rutinski pogodio u situaciji jedan na jedan za ubjedljivih 6:0.

Do kraja susreta nije bilo velikih prilika, te je Bordo tim upisao desetu pobjedu u sezoni.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - Posušje 6:0 (Varešanović 24', 29', Hebibović 36', Lazić 52', Čataković 67', Suljić 74')

Tabela: