Premijer liga BiH
112

Sarajevo protiv oslabljenog GOŠK-a traži četvrtu pobjedu u nizu

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 14. kola BHT Premijer lige BiH GOŠK u Gabeli dočekuje Sarajevo. Za razliku od domaćina koji u velikim kadrovskim problemima ulazi u ovaj meč, Sarajevo stiže s odličnom formom i timom kojeg ne muče povrede i suspenzije.

Jučerašnji dan donio je pet mečeva Premijer lige, a najveće iznenađenje priredio je posljednjeplasirani Vitez koji je na domaćem terenu osvojio bod protiv Željezničara. Pošto su Zrinjski i Široki Brijeg slavili rutinske pobjede, sada su oni izdvojeni na vrhu tabele, dok je Željezničar iza njih s dva boda manje.

GOŠK - Sarajevo (13:30 sati, Moja TV)

GOŠK u meč ulazi s nizom od tri uzastopne ligaške utakmice bez pobjede. U tom periodu igrači Slavena Muse su remizirali protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja na domaćem terenu, izgubili od Željezničara kod kuće te od Borca u gostima.

Ipak, niz bez pobjede nije jedini problem za GOŠK. Problem su i povrede, kao i suspenzije. Za ovaj meč zbog povreda ne konkurišu Mile Pehar i Miljenko Bošnjak, dok su suspendovani Dino Deak, Elvir Čolić i Darko Đajić.

Sarajevo dolazi s nizom od tri uzstopne pobjede u ligi, odnosno sa šest pobjeda u posljednjih sedam ligaških mečeva. Izabranici Husrefa Musemića su u sjajnoj formi što pokazuje i broj postignutih golova u posljednja tri ligaška meča. Naime, Sarajevo je u mečevima protiv Slobode, Zrinjskog i Čelika postiglo čak 11 golova.

Musemića može radovati i podatak da u ovom meču ne može računati samo na mladog napadača Nedima Hadžića koji je suspendovan zbog tri žuta kartona.

Pobjeda Sarajeva značila bi da Bordo tim za Željezničarom zaostaje samo tri boda.

Tabela: