Premijer liga BiH
16

Sarajevo protiv GOŠK-a traži treću pobjedu, prvi derbi između Tuzle Cityja i Slobode

Piše: K. H.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Četvrto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu donosi prvi gradski derbi između Tuzla Cityja i Slobode, a zanimljivo će biti i u Zenici gdje Čelik igra protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog.

Prvi će na teren u 4. kolu izaći nogometaši Krupe i Mladosti. Bez obzira na odlazak Slobodana Starčevića, Krupa je nastavila s odličnim rezultatima iz prošle sezone, a nakon prve tri utakmice u ovoj sezoni na svom kontu imaju pet bodova - jednu pobjedu i dva remija.

S druge strane, Mladost je jedna od tri ekipe koja još uvijek nije upisala pobjedu, s tim da je situacija u ovom klubu znatno teža nego u ostalim, iz razloga što su nogometaši Mladosti već odigrali svoje mečeve protiv dva nova člana Premijer lige, Zvijezde 09 i Tuzla Cityja, a nisu upisali pobjedu. Susret u Krupi na Vrbasu igra se s početkom u 17:30.

Ekipa Sarajeva se nakon blamaže protiv Atalante pobjedom protiv Slobode vratila na pobjednički kolosijek, a ekipa Husrefa Musemića protiv GOŠK-a će imati idealnu priliku da stigne do nova tri boda i da prepuni samopouzdanja krenu na Grbavicu gdje će u srijedu igrati sarajevski derbi.

GOŠK je nakon prva tri kola osvojio samo jedan bod, protiv Zvijezde 09 na domaćem terenu, a poraženi su od Željezničara i Zrinjskog. Težak raspored na početku sezone završava se gostovanjem kod Sarajeva, gdje su prošle sezone napravili pravu senzaciju i rezultatom 1:0 savladali su Bordo ekipu.

Treća, a ujedno i posljednja utakmica subotnjeg programa igra se na stadionu Tušanj od 20:45, a rivali će biti dvije tuzlanske ekipe - Tuzla City i Sloboda, koji će odigrati prvi gradski derbi u najelitnijem nogometnom takmičenju.

Tuzla City ima četiri boda nakon prva tri kola, dok Sloboda kao Mladost i GOŠK još uvijek nije upisala nijednu pobjedu. Bit će ovo prvi duel između Tuzle i Slobode.

Raspored utakmica:

-subota

Krupa - Mladost (17:30 sati) Sarajevo - GOŠK (20:00 sati) Tuzla City - Sloboda (20:45 sati)

-nedjelja

Zvijezda 09 - Željezničar (17:30 sati)

Čelik - Zrinjski (19:00 sati) Široki Brijeg - Radnik (20:30 sati)

Tabela: