Prvi meč četvrtfinala
36

Sarajevo preko Kupa lovi Evropu, Vasoski najavljuje napadačku igru protiv Slobode

H. H.
Asmir Suljić i Aleksandar Vasoski (Foto: FK Sarajevo)
Asmir Suljić i Aleksandar Vasoski (Foto: FK Sarajevo)
Fudbalski klub Sarajevo u srijedu, 2. marta očekuje prvu domaću utakmicu u novoj kalendarskoj godini. Na Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase u sklopu 1/4 finala Kupa Bosne i Hercegovine dolazi tim tuzlanske Slobode, a utakmica počinje u 17 sati.

Uoči utakmice trener Aleksandar Vasoski i Asmir Suljić, prvotimac Bordo kluba, obratili su se predstavnicima medija.

"Što se tiče prve utakmice protiv Leotara, govorili smo da je najteža prva utakmica nakon priprema. Momci su imali dobar pristup i odigrali dobar meč. Što se tiče Kupa, najlakši put do Evrope je preko Kupa i ovo je za nas veoma bitna utakmica. Nadam se da će biti kao i ona u Trebinju. Spremni smo, ali Sloboda je protivnik koji zna da bude nezgodan. Nadamo se pobjedi Sarajeva koje je apsolutni favorit u ovoj meču. Za nas je napad najbolja odbrana. Sarajevo je takav klub, pogotovo na Koševu. Favoriti smo, igrat ćemo na pobjedu i bez kalkulacija. Pošto nema pravila gola u gostima, svaka pobjeda je važna", rekao je trener Vasoski, dodavši:

"Mi smo ekipa koja hoće da igra, ali na poluvremenu u Trebinju smo se dogovorili da imamo kontrolu nad svakom situacijom. Inzistirao sam da damo treći gol, nismo ga dali, ali bit će korekcija u narednim utakmicama. Sarajevo uvijek mora da igra na gol više. Promjena na sutrašnjoj utakmici će biti, nisam još odlučio. Svi igrači su zdravi."

Potom se prisutnima obratio i Asmir Suljić, koji se nakon niza godina vratio na Koševo.

"Iskoristio bih priliku da čestitam praznik svima u BiH, a što se tiče gostovanja u Trebinju, moram da kažem da sam zadovoljan pristupom igrača. Za nas je bila bitna ta prva utakmica nakon duge pauze. Pokazali smo da smo dobro pripremljeni. Tu utakmicu odradili smo na najbolji mogući način. Drago mi je što sam se u Sarajevo vratio pogotkom, ali najvažnije da je ekipa odigrala onako kako je šef tražio.Srce je odlučilo da se vratim. Vratio sam se da osvojim trofej, jer nisam ništa osvojio kada sam bio tu prvi put. Ekipa se poboljšala, mada ima tu dosta stvari koje se moraju promijeniti. Nadam se da će to u budućnosti izgledati mnogo bolje. Ja sam se vratio u Sarajevo i ovaj klub je za mene najbitniji", rekao je Suljić.

Ulaznice za predstojeći susret se nalaze u prodaji. Iste je moguće kupiti u Bordo Fan Shopu sutra, a od 15 sati, ulaznice će biti dostupne i na prodajnim mjestima na koševskom stadionu.

Cijene ulaznica su sljedeće:

Tribina Istok - 8 KM

Tribina Zapad - 10 KM

Tribina Sjever Vedran Puljić - 5 KM

Junior karta - 2 KM

Podsjećamo, polusezonske ulaznice mogu se koristiti i na utakmici Kupa.