Napustio Velež
96

Sarajevo predstavilo novo pojačanje, Nemanja Anđušić se vratio na Koševo

H. H.
Foto: FK Sarajevo / montaža
Foto: FK Sarajevo / montaža
Doskorašnji nogometaš Veleža Nemanja Anđušić, opet će biti dio bordo tima. Ofanzivni igrač potpisao je ugovor do 2025. godine, potvrdio je klub sa Koševa.

U Bordo tim stiže kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa ekipom Veleža.

Za Rođene je nastupao od septembra 2020. godine i ostavio je dubok trag.

U tom periodu odigrao je 102 utakmice, postigao 22 pogotka i upisao 12 asistencija. Dio je generacije koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine 2022. godine, a dva puta je izašao u Evropu s ovim timom.

"Sretan sam što sam se vratio u klub koji me je afirmisao kao igrača i gdje sam bio jedan od prvih izdanaka Akademije. Vraćam se sa mnogo više iskustva i siguran sam da mogu pomoći ekipi u ostvarivanju svih ciljeva ove, ali i predstojećih sezona. Prednost je što poznajem ekipu i većinu igrača, te mi duži period adaptacije neće biti potreban. Radujem se prvoj utakmici na Koševu, te bih ovim putem pozvao navijače da nas dođu podržati u subotu 16. septembra u 20:45", izjavio je Nemanja Anđušić prilikom potpisivanja ugovora.

Osim Veleža, tokom karijere nastupao je za Leotar, Sarajevo, Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost, Trabzonspor i Balikesirspor.